Когато се сблъсквате   с границите на други хора от вида: 

...
Когато се сблъсквате   с границите на други хора от вида: 
Коментари Харесай

… Извинявай, но аз не мога да направя това за теб

 image4

Когато се сблъсквате   с границите на други хора от типа:  „ Съжалявам, само че не мога да направя това за теб “ – вие се чувствате отхвърлени. Вие не можете да приемете обстоятелството, че другите не са в положение да ви дадат всичко това,  което  очаквате от тях. А вие желаете неизмерима обич, безгранично внимание  и безпределно отдаване.

Често вие  страдате единствено поради това,  че  в никакъв случай не сте определяли границите на личната си обич. Вие сте давали всичко, което са желали другите от вас. Те са искали  повече – вие сте давали повече, докато  сте достигнали до  точката на привършване и осъзнаването, че просто ви  употребяват. А единствено когато се научите да задавате свои  лични граници, ще бъдете в положение да признавате и почитате чуждите  и да бъдете изцяло признателен за тях.

При другарство с тези, които обичате, вашите претенции се усилват. В края на краищата, те дотолкоз стартират да потискат хората, които са ви скъпи, че те са принудени да бягат от вас  с цел да оцелеят.

Пред вас стои такава задача – да се научите да се грижите за себе си по този начин,  че вашите потребности да остават във вашите граници, а не да завладяват границите на тези, които обичате. Любовта ще бъде в действителност взаимна, когато всеки принадлежи изцяло  на себе си и може да се резервира подобен, какъвто е. Значи,  с цел да можете по-ефективно да се отдавате и в най- огромна степен да  отговаряте на личните си потребности, би трябвало да  установите границите на своята обич.

Хенри Нувен – Вътрешният глас на любовта

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР